X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Erdogan: "ONU a eșuat instituțional la testul din Gaza

4 dec. 2023,, 17:15   Externe
2079 0

Rezoluția adoptată de Adunarea Generală a ONU cu 121 de voturi în favoarea unei încetări a focului în Gaza a rămas fără consecințe.

Pe de o parte, 121 de țări se opun vărsării de sînge, pe de altă parte, un număr mic de țări sprijină Israelul. Un astfel de sistem nu poate aduce pace și speranță pentru omenire.

Această afirmație a fost făcută de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul celei de-a 39-a reuniuni ministeriale a statelor membre ale Comitetului Permanent pentru Cooperare Economică și Comercială (COMCEC) al Organizației pentru Cooperare Islamică, a relatat haqqin.az citînd presa turcă.

"Gaza a devenit un test de turnesol pentru sistemul mondial. Evenimentele au arătat adevărata față a multor structuri, de la democrațiile occidentale la corporațiile globale. ONU nu a reușit să răspundă în mod adecvat la criza din Gaza. Rezoluția adoptată de Adunarea Generală a ONU cu 121 de voturi pro a rămas fără efect. Nu a avut niciun efect în oprirea vărsării de sînge. Acest lucru demonstrează poziția lumii musulmane de 2 miliarde de oameni. Pe de o parte, 121 de țări se opun vărsării de sînge, iar pe de altă parte, un număr mic de țări sprijină Israelul. Un astfel de sistem nu poate aduce pace și speranță omenirii", a declarat Erdogan.

De asemenea, el a subliniat că lumea islamică ar trebui să protejeze teritoriul Fîșiei Gaza și să împiedice ocuparea acestuia de către Israel. De asemenea, Erdogan l-a acuzat pe Netanyahu de aspirații expansioniste, ale căror obiective depășesc Gaza sau Ramallah.


"Apărarea Gaza și a Palestinei astăzi este apărarea Mecca, Medina, Istanbul, Ierusalim, precum și a Damascului, Beirutului, Bagdadului și a altor orașe islamice. Dacă acționăm cu conștiința că sîntem o mare familie, nimeni nu ne va putea amenința", a conchis Erdogan.

6
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?