Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1339

Elon Musk a dezmințit informațiile privind o posibilă blocare a rețelei sociale X în Europa

19 oct. 2023,, 22:30   Externe
1864 0

Miliardarul sud-african Elon Musk a negat joi, 19 octombrie curent, că ia în considerare închiderea rețelei de socializare „X” în Europa din cauza reglementărilor mai stricte de aici comparativ cu Statele Unite și alte părți ale lumii.

Site-ul de specialitate Business Insider a scris joi la prima oră, citînd o sursă despre care afirmă că este la curent cu situația, că Musk este nemulţumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA). Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele, transmite Noi.md cu referire la realitatea.

„X”, fosta Twitter, a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile. Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspîndit pe X după atacul surpriză asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale.

Încălcările DSA sînt pasibile de sancţiuni grele. Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.


„Încă [un articol] Business Insider complet fals. Ei nu sînt o publicație reală”, a scris Elon Musk joi pe Twitter.

Directorul general al „X”, Linda Yaccarino, a declarat joi că platforma de socializare a eliminat sute de conturi afiliate Hamas şi a luat măsuri pentru a elimina sau a eticheta zeci de mii de postări, de la atacul Hamas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?