Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4060

Cum arată cel mai îngust oraș din lume

4 ian. 2023,, 00:00   Externe
5001 0

Cel mai îngust oraș din lume se află în China și este construit pe malurile abrupte ale rîului Nanxi, care traversează un defileu în provincia Yunan din sud-estul țării.

Orașul Yanjin are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și 300 de metri în cel mai lat. Oamenilor le vine greu să creadă că un astfel de oraș poate exista în realitate și îl aseamănă mai degrabă cu decorul unui film de ficțiune, transmite Digi24.ro.

Orașul are cîte o șosea pe fiecare parte a rîului, iar locuitorii au surprinzător de puține poduri la dispoziție pentru a traversa de pe un mal pe celălalt.

Yanjin a fost colonizat timp de mai bine de o sută de ani, iar acum locuitorii nu mai iau în calcul să părăsească așezarea, în ciuda faptului că posibilitățile de dezvoltare economică sînt foarte limitate, din cauza infrastructurii dificile.

Însă orașul și-a cîștigat celebritatea în ultimii ani, după ce filmări spectaculoase din dronă s-au viralizat pe rețelele sociale. După ce au văzut imagini, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici, se mai arată pe site-ul Republic World.


Orașul este situat în comitatul Yanjin din provincia Yunan, iar zona a fost locuită în timpurile vechi de poporul Bo.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?