X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Comisar european: Se vrea ca România și Bulgaria să fie membre Schengen pînă la sfîrșitul anului

6 dec. 2023,, 09:00   Externe
3173 0

Comisara europeană pentru afaceri interne, Ylva Johannson, a subliniat marți că obiectivul Comisiei Europene rămîne obținerea unei decizii pozitive privind extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria în acest an.

Johannson a menționat că, deși încă nu s-a ajuns acolo, menține contacte strînse cu statele implicate și cu președinția spaniolă, subliniind optimismul său.

La finalul reuniunii consiliului JAI, în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, a fost întrebată dacă poate garanta un vot pînă la sfîrșitul anului cu privire la aderarea la Schengen a României și Bulgariei. În răspuns, ministrul spaniol de interne a asigurat că țara sa va depune toate eforturile pentru a facilita această extindere, exprimînd dorința și sprijinul Comisiei pentru ca România și Bulgaria să devină membre depline ale spațiului Schengen pînă la 31 decembrie, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Grande-Marlaska a subliniat determinarea de a lucra neobosit pentru consolidarea Europei și integrarea celor două țări în zona Schengen. Întrebîndu-se cu privire la încrederea manifestată de ministrul bulgar de interne, Kalin Stoianov, într-o decizie favorabilă în acest an, Ylva Johansson a remarcat că și ea a simțit că statele membre ale Uniunii Europene sînt pregătite pentru acest pas.

„Am avut în Consiliu senzația că sîntem pregătiți să luăm această decizie în acest an. Poate și ministrul bulgar de interne a avut aceeași percepție. Deși nu am primit promisiuni, am simțit că sîntem pregătiți”, a adăugat comisarul european pentru afaceri interne.

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?