Transnistria stiri: 1362
Eurovision stiri: 499

Cinci militari americani au murit în urma prăbușirii unui elicopter deasupra Mării Mediterane

13 noi. 2023,, 11:30   Externe
2335 0

Cinci militari americani și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar deasupra Mării Mediterane.

După cum scrie "Adevărul european", acest lucru a fost raportat de oficiali din Statele Unite, relatează AP.

Comandamentul european al armatei americane (EUCOM), cu sediul la Stuttgart, a declarat că toți cei cinci membri ai echipajului de la bord au decedat cînd aeronava s-a prăbușit "în timpul unei misiuni de rutină de realimentare aeriană în cadrul unui exercițiu militar".

Agenția a precizat că, din respect pentru familiile militarilor și în conformitate cu politica Departamentului american al Apărării, numele membrilor echipajului nu vor fi făcute publice timp de 24 de ore, pînă cînd familiile celor decedați nu vor fi anunțate.

"Deplîngem pierderea tragică a cinci militari americani într-un accident de antrenament în Marea Mediterană sîmbătă dimineața devreme", a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat.


Armata a anunțat pentru prima dată accidentul sîmbătă și a precizat că se investighează cauzele acestuia, dar că nu există niciun indiciu de activitate ostilă. Duminică, ei au declarat că eforturile de căutare și salvare au început imediat, implicînd în special avioanele și navele militare americane din apropiere.

Nu a fost imediat clar despre ce aeronavă este vorba. Forțele aeriene au trimis escadrile suplimentare în regiune, iar portavionul USS Gerald R. Ford al marinei americane, care transportă mai multe aeronave, operează, de asemenea, în estul Mediteranei.

8
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?