X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

China este pregătită să coopereze în construirea unui internet sigur

12 iul. 2022,, 20:15   Diverse
1994 0

Președintele chinez Xi Jinping a spus că China este pregătită să coopereze cu alte țări pentru a crea un spațiu cibernetic deschis și sigur. Cuvintele sale sînt citate de Televiziunea Centrală din China.

Spațiul cibernetic afectează „destinul omenirii”, așa că ar trebui modelat de comunitatea mondială, a subliniat liderul chinez în cadrul discursului său la ceremonia de lansare a grupului internațional de lucru în cadrul Conferinței Mondiale a Internetului.

„China este pregătită să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a promova construirea unui spațiu cibernetic mai echitabil și rațional, deschis și incluziv, sigur și stabil, viabil”, a asigurat Xi Jinping, adăugînd că înființarea unui grup de lucru este o măsură importantă în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei informaţiei şi aprofundării cooperării internaţionale în domeniul internetului.

Anterior, reprezentanții companiilor IT și agențiilor guvernamentale au venit cu o inițiativă de a crea un Centru de competență pentru securitatea cibernetică în mass-media din Rusia. Vorbitorii au fost de acord că creșterea numărului total de atacuri cibernetice asupra resurselor media interne necesită consolidarea afacerilor și a guvernului pentru o activitate comună la scară largă pentru a proteja mass-media rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?