X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

China este pregătită să coopereze în construirea unui internet sigur

12 iul. 2022,, 20:15   Externe
2750 0

Președintele chinez Xi Jinping a spus că China este pregătită să coopereze cu alte țări pentru a crea un spațiu cibernetic deschis și sigur. Cuvintele sale sînt citate de Televiziunea Centrală din China.

Spațiul cibernetic afectează „destinul omenirii”, așa că ar trebui modelat de comunitatea mondială, a subliniat liderul chinez în cadrul discursului său la ceremonia de lansare a grupului internațional de lucru în cadrul Conferinței Mondiale a Internetului.

„China este pregătită să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a promova construirea unui spațiu cibernetic mai echitabil și rațional, deschis și incluziv, sigur și stabil, viabil”, a asigurat Xi Jinping, adăugînd că înființarea unui grup de lucru este o măsură importantă în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei informaţiei şi aprofundării cooperării internaţionale în domeniul internetului.

Anterior, reprezentanții companiilor IT și agențiilor guvernamentale au venit cu o inițiativă de a crea un Centru de competență pentru securitatea cibernetică în mass-media din Rusia. Vorbitorii au fost de acord că creșterea numărului total de atacuri cibernetice asupra resurselor media interne necesită consolidarea afacerilor și a guvernului pentru o activitate comună la scară largă pentru a proteja mass-media rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?