X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie a rămas temporar fără alimentare cu electricitate

2 dec. 2023,, 17:40   Externe
2495 0

Centrala ucraineană de la Zaporojie a fost „în pragul unui accident nuclear” în noaptea de vineri spre sîmbătă, din cauza unei întreruperi temporare de energie electrică, a declarat operatorul nuclear ucrainean Energoatom.

„Noaptea trecută, o pană totală de curent a avut loc la centrala din Zaporojie, iar generatoarele au trebuit să fie folosite”, a scris Energoatom pe Telegram, preciznd că energia electrică a fost restabilită cteva ore mai tîrziu, sîmbătă în jurul orei 7.00. Două linii electrice care alimentează centrala „au fost tăiate”, dintre care una a fost „scoasă de sub tensiune în timpul unui raid aerian”, a explicat operatorul.

Alimentarea cu energie electrică a fost în cele din urmă „restabilită”, a adăugat el, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Dar această întrerupere a curentului electric a fost periculoasă pentru buna funcţionare a centralei, a precizat Energoatom, care a fost „la limita unui accident nuclear şi de radiaţii”.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a precizat de asemenea într-un comunicat că centrala a fost „temporar lipsită de electricitate în cursul nopţii” şi că este a opta întrerupere de energie electrică de acest tip de la începutul conflictului. Agenţia a precizat că va „furniza mai multe informaţii atunci cnd acestea vor fi disponibile”.

0
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?