Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Ce a răspuns Georgia la îngrijorările SUA privind starea lui Saakașvili

25 iul. 2023,, 17:45   Externe
3319 0

Autoritățile georgiene consideră că fostul președinte georgian Mihail Saakașvili se autoagresează, în condițiile în care nu stă în închisoare ca deținut și i s-a creat un "confort enorm".

Așa a reacționat președintele partidului de guvernămînt Visul Georgian, Irakli Kobakhidze, la îngrijorările SUA cu privire la starea lui Saakașvili.

De remarcat că purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat în cadrul unui briefing că SUA monitorizează îndeaproape starea fostului președinte georgian Mihail Saakașvili.

Autoritățile georgiene au reacționat brusc la cuvintele reprezentantului Departamentului de Stat, transferînd responsabilitatea pentru sănătatea lui Saakașvili asupra lui Saakașvili și acuzîndu-l pe acesta de "automutilare".

În special, președintele Visului georgian aflat la guvernare, Irakli Kobakhidze, a reacționat dur la declarațiile reprezentantului Departamentului de Stat: "Saakașvili este un prizonier și nici măcar nu este în închisoare. I s-a creat un mare confort. Saakașvili se ocupă de autoagresiune".


Potrivit acestuia, astfel de declarații nu vor face decît să îl încurajeze pe Saakașvili să își facă și mai mult "rău".

Reamintim că Mikheil Saakașvili s-a întors în Georgia în octombrie 2021. După sosirea sa, a fost imediat reținut și arestat. Înapoi în 2018, fostul președinte al țării a fost condamnat în absență la șase ani de închisoare pentru "abuz de putere oficială". În detenție, starea de sănătate a lui Saakașvili s-a deteriorat brusc. Din 20 mai 2022, el se află într-o clinică din Tbilisi. Medicii spun că starea politicianului este extrem de gravă și prezintă riscuri pentru viața sa.

9
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?