Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Casa Albă a propus un plan de guvernare a Fîșiei Gaza după război

5 dec. 2023,, 17:30   Externe
1946 0

Oficiali din cadrul administrației președintelui american Joe Biden au elaborat un plan în mai multe etape care sugerează că o administrație reformată a Autorității Palestiniene va prelua în cele din urmă controlul asupra Fîșiei Gaza după război.

Despre aceasta relatează Politico.

Conceptul general este "o reconstrucție etapizată a Fîșiei Gaza după ce se vor încheia luptele grele dintre forțele israeliene și mișcarea palestiniană Hamas".

Potrivit oficialilor americani, va fi nevoie de o forță internațională pentru a stabiliza regiunea pe termen scurt, "după care, pe termen lung, puterea va trece la o Autoritate Palestiniană reînnoită".

Potrivit publicației, oficialii americani consideră că acest plan este cea mai bună opțiune disponibilă în prezent. Cu toate acestea, ar putea, de asemenea, "să pună SUA pe calea confruntării cu guvernul israelian". Aceștia s-au confruntat deja cu rezistența din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a exclus efectiv un viitor rol al Autorității Palestiniene în Fîșia Gaza.


În același timp, Politico subliniază că planurile părții americane se află în stadii incipiente de dezvoltare, iar punerea lor în aplicare "depinde de o serie de variabile imprevizibile". Oficialii americani se așteaptă ca luptele grele "să continue cel puțin încă cîteva săptămîni".

1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?