Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Care a fost îndemnul lui Xi Jinping pentru China și UE

7 dec. 2023,, 19:45   Externe
2389 0

Președintele chinez Xi Jinping a îndemnat joi, la Beijing, China și Uniunea Europeană /UE/ să fie parteneri într-o cooperare reciproc avantajoasă, să consolideze în mod continuu încrederea politică reciprocă, să acumuleze consens strategic, să consolideze legătura de interese comune, să elimine toate tipurile de obstacole și să intensifice dialogul și interacțiunea în beneficiul popoarelor celor două părți.

Xi Jinping a făcut aceste declarații în timpul unei întîlniri la Reședința de Stat Diaoyutai din Beijing cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au sosit în China pentru a participa la cea de-a 24-a reuniune a liderilor China-UE.

Primindu-i pe Charles Michel și pe Ursula von der Leyen, Xi Jinping a remarcat că cei doi lideri europeni au vizitat China pe rînd de la sfîrșitul anului trecut, ceea ce a dus la realizări semnificative în dialogurile la nivel înalt dintre China și UE în domeniile strategic, comercial, economic, ecologic și digital.

Observînd că relațiile dintre China și UE au înregistrat tendințe favorabile de consolidare și dezvoltare, el a adăugat că acest lucru este în conformitate cu interesele și aspirațiile popoarelor ambelor părți. China și UE ar trebui să depună eforturi comune pentru a menține tendința de dezvoltare a relațiilor bilaterale.

Subliniind că lumea trece prin schimbări fără precedent în ultimul secol, Xi Jinping a declarat că China și UE sînt două forțe majore care promovează multipolaritatea, două piețe majore care susțin globalizarea și două civilizații majore care susțin diversitatea.


Relațiile dintre China și UE au un impact asupra păcii, stabilității și prosperității mondiale, a spus el. Cele două părți au responsabilitatea de a aduce în comun mai multă stabilitate în lume, de a da un impuls mai mare dezvoltării, de a conduce și de a oferi mai mult sprijin pentru guvernanța globală.

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la stabilirea relației de parteneriat strategic cuprinzător China-UE, a declarat Xi Jinping, adăugînd că, aflîndu-se în acest nou punct de plecare, China și UE ar trebui să sintetizeze experiența istorică, să înțeleagă cu fermitate tendințele globale, să dea dovadă de înțelepciune și capacitate de asumare a responsabilității și să adere cu fermitate la poziția corectă a relației de parteneriat strategic cuprinzător.

"China și UE ar trebui să fie parteneri pe baza unei cooperări reciproc avantajoase", a declarat Xi Jinping. El a făcut apel la ambele părți să consolideze în mod constant încrederea politică reciprocă, să acumuleze consens strategic, să consolideze legătura de interese comune, să elimine toate tipurile de obstacole, să intensifice dialogul și interacțiunea în beneficiul popoarelor celor două părți și să răspundă provocărilor globale și să promoveze stabilitatea și prosperitatea în întreaga lume, mînă în mînă.

2
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?