X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Borrell, despre ajutorul pentru Gaza: "Nu are rost să hrănești pe cineva cu prînz, dacă a doua zi va muri sub bombe"

28 noi. 2023,, 11:48   Externe
2013 1

Uniunea Europeană (UE) și alte țări oferă ajutor umanitar palestinienilor, dar acesta este lipsit de sens, dacă beneficiarii își riscă, oricum, viața. Declarația a fost făcută de șeful diplomației UE, Josep Borrell, după o reuniune a Forumului Uniunii pentru Mediterană.

"Am creat un pod aerian, am crescut de patru ori ajutorul, dar nu prea are rost să hrănim pe cineva cu prînz dacă a doua zi moare sub bombe", a declarat Borrel și a adăugat că ajutorul este necesar, dar nu suficient, reduce pagubele locuitorilor din enclavă, dar ar trebui să se ajungă la o încetare durabilă a focului pentru a salva vieți.

Diplomatul a subliniat că "oroarea creată de Hamas" nu poate justifica "o altă oroare" și o situație în care palestinienii plătesc pentru acțiunile militanților, transmite Noi.md cu referire la rbc.

Borrel a calificat ceea ce se întîmplă în Fîșia Gaza drept un faliment moral și politic al comunității internaționale, care de zeci de ani repetă necesitatea construirii a două state - Israel și Palestina - dar nu a făcut niciun efort sau a făcut foarte puține eforturi în acest sens.

El a avertizat că mii de civili vor continua să moară "generație după generație", iar "cercul vicios al violenței" va continua dacă nu se adoptă o soluție politică.


Respectarea dreptului umanitar nu este doar un imperativ moral, ci și o obligație legală, a reamintit Borrell poziția Curții Penale Internaționale.

0
0
0
3
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?