Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Blinken a sosit în Israel pentru a patra oară de la începutul războiului

30 noi. 2023,, 16:15   Externe
2300 0

Secretarul de stat american Anthony Blinken a sosit în Israel pentru a se întîlni cu conducerea țării, dar și pentru a vizita Cisiordania pentru discuții cu autoritățile palestiniene.

Acest lucru a fost raportat de șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Aceasta este a patra sa vizită în țara din Orientul Mijlociu de la escaladarea conflictului cu Hamas.

"În timp ce se va afla în Israel și în Cisiordania, secretarul de stat Anthony Blinken se va întîlni cu liderii israelieni și ai Autorității Palestiniene pentru a discuta despre continuarea eforturilor de eliberare a tuturor ostaticilor rămași și de accelerare a livrării de ajutor umanitar în Gaza", a precizat el într-un comunicat postat pe rețeaua de socializare X.

Reuters subliniază, citînd oficiali ai administrației americane, că Washingtonul cere Israelului "să dea dovadă de mare prudență pentru a proteja civilii palestinieni și a limita pagubele provocate infrastructurii" în timpul luptelor din sectorul sudic.


După vizita sa în Israel, Blinken se va deplasa în Emiratele Arabe Unite pentru a participa la cea de-a 28-a sesiune a Conferinței părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (COP28).

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?