X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Beijingul înregistrează cel mai călduros sfârşit de octombrie din istoria măsurătorilor sale meteorologice

27 oct. 2023,, 21:31   Externe
1878 0

Capitala Chinei a înregistrat în aceste zile cele mai ridicate temperaturi pentru un sfîrşit de lună octombrie de la începutul măsurătorilor sale meteorologice, a anunţat joi Primăria din Beijing, după ce mai multe recorduri de căldură au fost doborîte în vara acestui an, informează AFP.

Într-o vreme de toamnă însorită, mercurul a urcat miercuri în termometre pînă la 27,5°C la staţia meteo Nanjiao, la sud de Beijing, care reprezintă o referinţă pentru capitala chineză, a raportat joi municipalitatea locală, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Este vorba despre un record pentru perioada 21-31 octombrie, a precizat Primăria într-un comunicat.

Această temperatură este mai mare cu 1,6°C în raport cu media valorilor termice pentru această perioadă a anului în Beijing, a declarat un meteorolog citat în comunicat, Zhao Wei.

Provincia limitrofă Hebei şi metropola Tianjin din nordul ţării, precum şi provinciile Henan (din centrul Chinei) şi Shandong (din estul ţării) au înregistrat la rîndul lor temperaturi "egale sau de peste 30°C", a precizat serviciul chinez de meteorologie.

Vremea urmează totuşi să se răcească la Beijing începînd de vineri, cu temperaturi care nu vor depăşi 22°C în timpul zilei şi care vor coborî pînă la 6°C în cursul nopţii.

Capitala chineză s-a confruntat în vara acestui an cu temperaturi sufocante, recorduri de căldură şi mai multe coduri roşii.

A fost pentru prima dată după 2014 cînd un astfel de cod meteorologic a intrat în vigoare la Beijing, pentru temperaturi care au depăşit lejer pragul de 40°C în lunile iulie şi august.

China s-a confruntat în ultimele luni cu condiţii meteorologice extreme şi cu temperaturi neobişnuite pe plan local, exacerbate de schimbările climatice, potrivit unor oameni de ştiinţă.

În august, ploi diluviene inedite au fost înregistrate, de asemenea, la Beijing şi în regiunea capitalei Chinei, unde au făcut zeci de morţi, precum şi în provinciile din nord-estul ţării, aflate în proximitatea graniţelor cu Rusia şi Coreea de Nord.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?