Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Azerii din Moldova au sărbătorit Ziua restabilirii independenței țării lor

19 oct. 2023,, 06:30   Externe
2099 0

În Piața Victoriei, în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului în Republica Moldova, a avut loc un eveniment dedicat Zilei restabilirii independenței Azerbaidjanului, marcată la 18 octombrie.

Participanții la eveniment au depus flori la bustul-monument al liderului național al poporului azer Heydar Aliyev.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, le-a vorbit oaspeților despre încercările grele ale poporului azer, despre rolul neprețuit al lui Heydar Aliyev în salvarea statului azer de la distrugere și despre meritele sale în dezvoltarea Azerbaidjanului modern.
Diplomatul a abordat, de asemenea, problema restaurării integrității teritoriale a Azerbaidjanului în conformitate cu normele și principiile dreptului internațional.

El a subliniat că, datorită politicii interne și externe de succes a președintelui Ilham Aliyev, Azerbaidjanul este acum unul dintre cei mai autoritari membri ai comunității mondiale, un stat lider în regiune, o țară cu o economie stabilă și o armată puternică.

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, copreședintele grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Azerbaidjan, Vitalie Jacot, a remarcat forța și determinarea poporului azer, care a luptat pentru independența sa și a reușit să construiască unul dintre cele mai puternice state din regiune.
El a subliniat că progresul și prosperitatea constatate în toate domeniile în Azerbaidjan reprezintă un indicator și un exemplu viu al muncii asidue, voinței și determinării conducerii țării.


Oaspeții evenimentului au făcut cunoștință cu expoziția dedicată dezvoltării moderne a Azerbaidjanului.

5
0
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?