X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Atac armat la Rotterdam

29 sep. 2023,, 08:31   Externe
2221 0

Trei persoane au fost ucise - o fată de 14 ani, mama ei şi un profesor - joi, de un bărbat de 32 de ani care a deschis focul într-o casă şi apoi într-un spital din Rotterdam, a anunțat poliţia olandeză. Autorul atacului a fost arestat.

Bărbatul, care a fost arestat, pare să fi acţionat singur din motive încă necunoscute, a declarat poliţia, potrivit AFP, preluată de Agerpres, transmite Noi.md cu referire la Digi24.ro.

Atacatorul era cunoscut autorităţilor pentru fapte de abuz asupra animalelor şi era student la spital, au mai spus polițiștii.

„Nu putem spune încă nimic despre motivele acestor acte teribile. Ancheta continuă”, a declarat procurorul general Hugo Hillenaar jurnaliştilor, subliniind că suspectul a cooperat cu poliţia.

Bărbatul a deschis focul într-o casă din oraşul-port olandez, omorînd o femeie de 39 de ani şi rănind-o grav pe fiica ei de 14 ani - care a murit la scurt timp -, a explicat comandantul poliţiei locale, Fred Westerbeke.


Atacatorul a intrat apoi într-o sală de cursuri a spitalului Erasmus şi a omorît un profesor de 46 de ani. De fiecare dată atacatorul a declanşat şi incendii, care au fost stinse rapid.

Unităţi de poliţie de elită a descins în spital, în timp ce brancardierii şi personalul încercau să evacueze pacienţii.

„Sunt trist şi revoltat”, a declarat presei primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, vorbind despre o „zi neagră” pentru oraşul său.

Premierul olandez Mark Rutte şi-a exprimat consternarea.

„Gîndurile mele sînt la victimele acestui atac, la cei dragi lor şi la toţi cei care s-au temut enorm”, a scris el pe X, fosta reţea Twitter.

Regele Willem-Alexander şi Regina Maxima au declarat că sînt alături din toată inima de persoanele care suferă de o „durere intensă”.

Oraşul Rotterdam este deseori teatrul unor incidente armate atribuite, în general, unor reglări de conturi între bande de droguri rivale.

1
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?