Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Armenia și Azerbaidjan: fac pași pașnici de apropiere reciprocă

29 sep. 2022,, 17:44   Externe
1847 0

Asistentul președintelui Azerbaidjanului - șeful Departamentului de politică externă al Administrației Prezidențiale, Hikmet Hajiyev, s-a întîlnit cu secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, în Statele Unite.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că la întîlnire „s-a discutat despre importanța prevenirii violenței ulterioare și a desfășurării negocierilor concentrate și limitate în timp și a au fost identificați pași concreti înainte în sprijinul unei păci stabile și durabile”.

„Mulțumim Statelor Unite pentru găzduirea întîlnirii și pentru eforturile lor de a asigura pacea durabilă în regiune. Jake Sullivan a anunțat deja rezultatele întîlnirii. Punctul cheie aici este continuarea eforturilor privind agenda de pace în anumite intervale de timp”, a spus Hikmet Hajiyev.

Hikmet Hajiyev a clarificat că la întîlnire s-au discutat negocierile privind un tratat de pace, delimitarea granițelor, deschiderea comunicațiilor de transport, precum și agenda umanitară, în special, problema minelor și a cetățenilor azeri dispăruți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?