X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Arabia Saudiată va organiza anual o Cupă Mondială de esports

25 oct. 2023,, 00:00   Externe
1929 0

Arabia Saudită a anunţat luni că va organiza anual, începînd din 2024, o Cupă Mondială de esports, care va reuni "cele mai populare jocuri din lume (...) şi va oferi cel mai mare fond de premiere din istorie" în acest domeniu, relatează AFP.

"Cupa Mondială de esports este un pas firesc în proiectul Arabiei Saudite de a deveni cel mai important centru mondial pentru jocuri video şi esports", a declarat într-un comunicat prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Turneul "va include cele mai populare jocuri din lume, toate genurile combinate, şi va oferi cel mai mare fond de premii din istoria esports", se mai arată în comunicat, care nu oferă alte detalii, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Detaliile despre viitoarea Cupă Mondială vor fi făcute publice la începutul anului viitor.

Prima ediţie a acestei competiţii mondiale de esports ar urma să aibă loc în vara anului viitor la Riad, înlocuind festivalul Gamers8 care a oferit anul acesta un fond de premii total de 45 de milioane de dolari.


Anul trecut, prinţul Mohammed bin Salman a anunţat o strategie de investiţii de 38 de miliarde de dolari în grupul Savvy Games, specializat în jocuri şi sporturi electronice şi deţinut de fondul suveran saudit.

Obiectivul este crearea a 39.000 de locuri de muncă legate de sporturile electronice pînă în anul 2030.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?