X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Apa unui lac din Hawaii a devenit roz

12 noi. 2023,, 18:30   Externe
2646 0

Apa lacului-rezervație naturală Kealia din Hawaii, una dintre puținele mlaștini sărate de coastă de pe insula Maui, s-a colorat într-un roz strălucitor după ce conținutul de sare a crescut din cauza unei secete extreme.

Probele de apă trimise Universității din Hawaii sugerează că halobacteriile sînt cauza noii nuanțe a iazului, potrivit Serviciului SUA pentru Pește și Fauna Sălbatică. Halobacteriile sînt organisme unicelulare care se dezvoltă în apă foarte sărată, cum ar fi Marea Moartă.

Bacteria este considerată „extremofilă” datorită capacității sale de a trăi într-un mediu atît de extrem - în acest caz, unul în care salinitatea apei este de două ori mai mare decît cea a apei de mare, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Deși Kealia înseamnă literal „încrustație de sare”, salinitatea iazului a crescut cu mult peste normal din cauza secetei extreme din Maui.

Aproximativ 90% din Comitatul Maui, care include și alte insule, se află într-o stare de secetă cel puțin severă, care s-a agravat și mai mult după ce un incendiu mortal a devastat Lahaina în august.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?