Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Ambasadorii SUA, Germaniei și Franței, convocați la Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului

28 noi. 2023,, 12:55   Externe
2179 0

La 28 noiembrie 2023, însărcinații cu afaceri ai SUA și Germaniei, precum și ambasadorul Franței în Azerbaidjan au fost convocați separat la Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că, în cadrul acestor întîlniri, s-a constatat că portalul de știri "AbzasMedia", cu participarea unor organizații înregistrate în aceste țări, desfășoară operațiuni financiare ilegale și că ambasadele țărilor menționate au fost implicate în aceste activități, față de care s-au ridicat obiecții serioase împotriva acestor activități.

S-a remarcat faptul că Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, FreedomNow, New Democracy Fund și alte organizații, încălcînd normele de acordare a subvențiilor, au efectuat un transfer ilegal de resurse financiare pe teritoriul Azerbaidjanului, au contribuit ilegal la activitatea "AbzasMedia".

S-a subliniat faptul că, în conformitate cu legislația Republicii Azerbaidjan privind activitatea de granturi și acordurile de granturi, acordurile de granturi sînt supuse înregistrării de stat în conformitate cu o anumită procedură, alocarea de fonduri pentru proiecte care nu au fost înregistrate reprezintă o încălcare gravă a legislației țării.

În același timp, în conformitate cu practica internațională și cu Legea Republicii Azerbaidjan "Cu privire la mass-media", nu este permisă finanțarea subiectului mass-mediei locale de către persoane fizice sau juridice din țări străine, precum și de către structuri de stat din țări străine.


S-a remarcat faptul că acțiunile ambasadelor și ale organizațiilor care aparțin acestora pe teritoriul țării noastre, care contravin legislației menționate, constituie, de asemenea, o încălcare a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Partea azeră a condamnat cu fermitate aceste activități, care contravin legislației țării și au ca scop ingerința în afacerile interne ale Azerbaidjanului. S-a adus la cunoștința părților faptul că Azerbaidjanul își rezervă dreptul de a lua măsuri adecvate în legătură cu faptele menționate, în conformitate cu legislația națională.

12
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?