X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Zeci de percheziții la 30 de persoane vizate într-o schemă de obținere ilegală a terenurilor

29 apr. 11:52   Capitala
2205 0

Mai multe percheziții sînt operate de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău.

Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor, amplasate în mun. Chişinău.

Potrivit materialelor cauzei, persoanele cointeresate să obțină în proprietate un teren din gestiunea Întovărășirii Pomicole, amplasate în intravilanul mun. Chişinău, ar fi apelat la persoanele din conducerea acesteia. După ce ar fi fost organizată transmiterea ilegală în proprietate a terenurilor contra mijloacelor bănești ce variau între 5000-7000 de euro. În vederea realizării schemei infracționale, bănuiții ar fi identificat terenuri neprivatizate și nefolosite, apoi, în baza unui proces-verbal fictiv, aceștia ar fi atribuiți în folosință unor persoane interpuse. Ulterior, ar fi organizată privatizarea și înstrăinarea a loturilor prin funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Chişinău.

Astăzi, ofițerii CNA au desfășurat 35 de percheziții la 30 de persoane, vizate în organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă. Ambele persoane sînt cercetate, în prezent, în stare de libertate. Totodată, urmează a fi stabilite rolurile tuturor participanților la schemă.

Procuratura mun. Chişinău asigură conducerea acțiunilor de urmărire penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?