X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vocea poporului: „Ce ați vrea să schimbați la Chișinău?”

14 oct. 2022,, 11:00   Capitala
3110 0

Astăzi, capitala sărbătorește solemn ziua de naștere a Chișinăului! De la an la an orașul doar se construiește, se înverzește și se transformă, dar mai sînt probleme nerezolvate. De exemplu, construcțiile ilegale și haosul de pe drumuri cauzează adesea neplăceri locuitorilor. Noi.md i-a întrebat chiar pe chișinăuieni, care ar fi schimbările în bine, în opinia lor. Părerile s-au împărțit.

În general, locuitorii capitalei sînt mulțumiți. Ei cred că Chișinăul a devenit deosebit de frumos anul acesta:

- Totul este deja frumos. Ceban face multe pentru Chișinău. Guvernul sa se schimbe...

- Se fac multe. Maiei Sandu sănătate.


- Nimic. Sîntem mulțumiți.

- Cred că în orașul nostru au fost multe schimbări pozitive în ultima vreme. Se construiesc drumuri și trotuare. Totul se dezvoltă așa cum ar trebui.
Unii îi condamnă însă pe protestatarii aflați în corturile din fața Parlamentului, deoarece sînt adesea zgomotoși, strică aspectul orașului și creează obstacole pe trotuare. Reamintim că, recent, mitingul a fost transferat pe carosabil, ceea ce a blocat centrul orașului:

- Vreau să spun că orașul s-a schimbat foarte mult. Orașul s-a schimbat de-a lungul anilor. Avem un oraș frumos, verde. Oameni binevoitori. Vreau să fie scoase corturile. Să fie pace.

- Să fie alungați cei cu corturile. Acest lucru este foarte deranjant. E greu pentru noi toți. Dar să iasă de dragul banilor, să le dea 1000 de lei pe noapte, să doarmă. Mergeți la muncă, oameni buni! Cineva a furat, iar acum stă și împarte acești bani.
De asemenea, oamenii au ridicat problemele transportului în comun, tăierea copacilor și consecințele după ploaie:

- Atitudine față de fondurile publice. Fiecare administrator crede că a făcut-o. El nu a făcut nimic. Există un consiliu care ia decizia. Să te lauzi cu faptul că ai făcut ceva, cel puțin nu este decent. În fiecare, cîte 9-10 milioane se cheltuiesc pe lucrări pe Albișoara, adîncesc, și cum plouă, oamenii sînt inundați. Pentru ce plătesc acești oameni?

- Prea mult trafic. Locuiesc pe Grigore Vieru. Zi și noapte...

- Construcțiilee ilegală! Trebuie să mergem înainte - vorbim de standarde europene. Am văzut și multe lucruri rele în Europa. Dacă locuitorii ar avea dorință, și bineînțeles conducerea orașului, atunci ceva, probabil, se poate schimba. Dacă vorbim despre aspect, nu am nicio plîngere specială, dar modul în care reprezentanții autorităților lucrează cu oamenii este o problemă aparte. Ca profesor, aș aprecia cu nota 3.

- Curățenie. Să fie mai curat pe drumuri și străzi. În general totul este bine. Transport, drumuri se fac.

- Să se taie mai puțini copaci. Înțeleg că este necesar să amenajăm teritoriile, dar cred că orașul nostru a fost întotdeauna foarte verde, în special în cartierul Sculeni, nu prea îmi place că au fost tăiați mulți copaci.

- Locurile de parcare vor deveni o schimbare cardinală, acum nu sînt suficiente cu astfel de trafic ca în centru, inclusiv în cadrul Universității de Stat. Mulți vin cu mașina, dar nu sînt locuri de parcare, așa că sînt momente cînd poliția vine și se amendează.

- Probleme cu traficul și locurile de parcare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?