X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Viață desprinsă dintr-o altă realitate. Cum își duc traiul oamenii ce locuisc sub Viaduct

2 dec. 2023,, 14:20   Capitala
4568 0

Viață desprinsă dintr-o altă realitate, în centrul capitalei. Sub podul Viaduct își trăiește viața o comunitate de oameni, care a renunțat la urbanism și crește păsări și animale în inima orașului.

Nici zgomotul traficului nu-i mai deranjează pe localnici, care spun că s-au obișnuit, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Ca într-un sat mic, doar că în centrul capitalei, în una cele cîteva case de sub pod, trăiește mătușa Antonina. Acum 30 de ani, femeia și-a construit o locuința modestă și crește cîteva de capre, care-i țin de urît.

Antonina Tudor, locuitoare a capitalei: “Mă scol la ora 6 și mă culc la 12. Le dau mîncare, le strîng, le caut.”

Femeia spune că nu-i deloc ușor să crești capre în capitală, însă o face de nevoie. Ea trăiește din pensia sa de puțin peste 3 mii de lei și mai cîștigă un ban, vînzînd lapte de capra.


Antonina Tudor: “Nu-mi ajunge la nimic. Dacă n-aș ținea capre, aș muri de foame. Chiar și cu compensația pe lemne, de 800 de lei, este o nimica toată.”

Deși trăiește în centrul Chișinăului, greutățile sînt departe de viață de oraș. Locuința sa nu are nici gaz și nici apă centralizată, așa că mătușa Antonina, la ai săi 72 de ani, strînge lemne de foc din păduricea din preajma.

Antonina Tudor: “Strîng crenguțe de prin parc și le pun lîngă gard să se usuce. Cu ele facem focul. Lemnele sînt foarte scumpe.”

Oamenii de sub pod s-au obișnuit, atît cu blocurile uriașe care se înalță de jur împrejur, cît și cu zgomotul continuu. Podul Viaduct, care unește sectoarele Centru și Botanica, a fost dat în exploatare în anul 1989. Sub pod pot fi suprinse zeci de locuințe, contruite în acea perioada.

2
2
2
8
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?