Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vasile Chirtoca: Lui Codreanu trebuie să i se ofere posibilitatea de a conduce pe deplin Chișinăul

27 iul. 2018,, 15:50   Capitala
4415 1

Redacţia Noi.md i s-a adresat consilierului municipal independent, președintelui Companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, cu solicitarea de a comenta disputele referitoare la primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Iată răspunsul consilierului:

„Așa s-a întîmplat că, în urma deciziilor judecătorești, Chişinăul nu are primar general. Nu este posibilă desfăşurarea alegerilor locale ale primarului general înainte de mai-iunie 2019. În decembrie 2017, urmare a unei activități de proporții efectuate de noua conducere a Primăriei și de Consiliul municipal, a fost adoptat bugetul pentru anul 2018, care trebuie realizat.

Este necesar să fie reparate cîteva străzi, inclusiv, să fie înlocuite complet comunicațiile inginerești, pentru reconstrucția străzii Mesager (extinderea străzii Albişoara), să fie făcute urgent marcajele stradale (acest lucru trebuia făcut încă în martie și de bani municipalitatea dispune), să se rezolve problemele legate de transport, să se gestioneze reconstrucția sistemelor de canalizare și a apeductului, să fie realizate multe programe sociale incluse în bugetul municipiului...

Cineva trebuie să ia sub control strict realizarea deciziilor Consiliului municipal ca să se pună, respectiv, capăt fărădelegilor în construcții, în problemele colectării și prelucrării deșeurilor solide, în amenajarea zonelor urbane, în rezolvarea problemelor sociale. În sfîrşit, trebuie să începem urgent pregătirea orașului pentru iarnă. Cineva trebuie să ia deciziile, sistemul conducerii unice ar trebui să funcționeze în probleme ce țin de competența Primăriei. Altfel, în oraș se va instaura un haos complet, de care vor profita din plin cei care au făcut-o în toţi aceşti ultimi 11 ani.


Eu înțeleg partidele care au contestat "autonumirea în funcţia” de primar general interimar al lui Ruslan Codreanu, ei trebuie să facă acest lucru în conformitate cu logica proceselor politice. Mai mult decît atît, consider că Ion Ceban s-ar fi putut descurca mai bine cu funcția de primar general interimar decît Ruslan Codreanu. Dar haideți să privim adevărul în față: este imposibil să fie ales unul dintre reprezentanții partidelor, care au depus contestații, dată fiind "distribuirea" de forțe existentă în Consiliul municipal. Ion Ceban poate obține maximum 21 de voturi, ceea ce nu este suficient, ceilalți candidați posibili - și mai puțin.

Care ar fi soluția? Trebuie să-i permitem lui Ruslan Codreanu să lucreze. El, în pofida tinereții sale, are experiență de lucru în structurile de stat, în calitate de consilier municipal el cunoaște foarte bine problemele orașului, iar sarcina noastră, a consilierilor municipali, e să-i oferim suportul în tot ceea ce face și va face pînă la următoarele alegeri, în interesul orașului și al cetățenilor acestuia.

În concluzie, un sfat pentru, încă nu demult, colegul nostru, Ruslan Codreanu: nu vă fie frică să vă asumați responsabilitatea, deoarece pînă cînd instanța de judecată nu a luat alte decizii (ceea ce este puțin probabil să se întîmple), Dvs. sînteți primarul general interimar legitim al municipiului Chișinău. Ce-i drept, ar fi bine, dacă aţi ieşi din partid...”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?