Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Treceri de pietoni „enigmatice” într-un parc din capitală

1 dec. 2022,, 16:30   Capitala
4902 0

În Chişinău unul din parcurile cu alei recent reparate, din sectorul Rîşcani, s-a pricopsit cu treceri de pietoni în el, spre nedumerirea publicului, or, într-un parc se presupună că nu au ce căuta maşinile. Mai mult ca atît, parcul e înţesat şi cu indicatoare de circulaţie de drum cu prioritate sau cedează trecerea.

E vorba de parcul situat în preajma strada Braniştii din Chişinău, iar trecerile de pietoni şi indicatoare sînt foarte multe la număr. E curios că majoritatea trecerilor duc dintr-o zonă acoperită cu pămînt în alta, fără alte amenajări suplimentare, precum ar fi trotuare. Dar însăşi desenarea trecerilor de pietoni pare de neînţeles într-un parc, însă există o explicaţie, scrie Noi.md cu referire la piataauto.md.

Se pare că şi în perioada sovietică de demult în acest parc a exista un soi de „autodrom”, cum se numea el atunci, amenajat cu cîteva indicatoare, pregătite pentru cei mici, iar aceştia se putea antrena sau juca, mergînd pe acolo cu bicicletele sau maşinuţele.

După cum a relatat Natalia Ixari, responsabilă de comunicare a primăriei Chişinău, şi amenajarea de acum urmăreşte un scop similar. Ea a menţionat că aici va fi instalat şi un semafor mobil, iar scopul acestor amenajări a fost informarea copiilor despre regulile de circulaţie şi securitatea în traficul rutier. Cei de la poliţie vor desfăşura periodic lecţii cu copii în acest parc. Iar proiectul a fost realizat cu suportul oraşului Manheim din Germania.

15
4
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?