Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Străzile Chișinăului, pustii în a doua zi de Paște

17 apr. 2023,, 10:00   Capitala
1718 0

Capitala a fost, astăzi, pustie exact ca în dimineața de după Revelion. Timpul ploios și vîntul rece i-a ținut în casă pe orășenii rămași să sărbătorească Paștele în Chișinău.

După cîteva zile în care s-a circulat bară la bară, astăzi, Chișinăul părea un oraș evacuat. Circulația s-a intensificat după prînz. Mîine este zi de muncă, iar oamenii se grăbesc să revină acasă, după ce au sărbătorit alături de cei dragi, notează tv8.

„Dacă în zilele obișnuite, strada Ștefan cel Mare din centrul Capitalei este foarte aglomerată și se circulă bară la bară, astăzi, în a doua zi de Paști, abia dacă mai zărești cîteva automobile, lucru care nu poate să nu-i bucure pe șoferi”.

„Foarte ușor se circulă, extraordinar de bine, de ar fi așa în fiecare zi”.

„Anume așa se deschide orașul mai frumos, cînd nu sînt ambuteiaje și poți vedea toată priveliștea, toată frumusețea, spiritul Paștelui”.


Bulevardul Grigore Vieru este principala arteră ce face legătura între sectoarele centru de Rîșcani și Ciocana. Dacă era o zi de luni obișnuită atunci ambuteiajele s-ar fi întins de tot bulevardul, dar nu și astăzi.

„Mașini sînt mai puține, oameni sînt mai puțini, extraordinar, e mult mai bine decît în zilele obișnuite, cînd persistă aglomerația, ambuteiaje sînt peste tot, locuri de parcare nu sînt, ș.a”.

După mese cu de toate, oamenii au simțit nevoia plimbării. Mai ales că rar se întîmplă ca orașul să fie acoperit de liniște precum un sat mare.

„Orașul este mult mai liber cu siguranță, întrucît, lumea pleacă la țară, la cei dragi, să sărbătorească Sfintele Sărbători de Paști, ne bucurăm că orașul este curat și sperăm că această curățenie, să ne ajute pe toți dintre noi, în fiecare zi din an să fim la fel de curați și binevoitori unii cu alții”.

„Foarte frumos, e curat, puțină lume, oamenii se odihnesc probabil după Paști, de aceea și am ieșit să ne plimbăm puțin”.

„- Cum vă pare orașul în a doua de Paște?
- Foarte frumos, se vede că e sărbătoare, frumos, frumos”.

În scuarul catedralei, am întîlnit și elevi, care făceau poze la decorațiunile pascale. Pe lîngă sărbătorile creștine, aceștia mai au un motiv de bucurie, de astăzi sînt în vacanța de primăvară.

„Mi-a plăcut foarte mult căruța cu ouă și găinușa, culorile găinușei, deoarece coada a fost făcută din linii”.

„Și ai decis că merită să faci aici o poză?-Da, să-mi amintesc de asta”.

„Frumusețe rară pentru noi, de aceea și am ieșit în oraș, pentru ca copiii să vadă iepurașii, să vadă expoziția”.

„Este exagerat, mie mi se pare că nu era cazul de instalat atîtea obiecte în parc, din banii publici”.

Bugetarii vor avea liber și lunea viitoarea, cînd vom sărbători Paștele Blajinilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?