X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4153

Sistemul educațional din municipiul Chișinău marchează încă o realizare importantă

11 sep. 20:00   Capitala
12 ore in urma 1081 0

Primarul General, Ion Ceban, informează că sistemul educațional din municipiul Chișinău marchează încă o realizare importantă.

Este vorba despre proiectul de infrastructură pentru eficientizarea energetică a tuturor blocurilor clădirii instituției de educație timpurie Nr. 7, din sectorul Centru al Capitalei, realizat din alocațiile financiare ale municipalității.

Citînd-o pe viceprimarul, Angela Cutasevici, Ion Ceban anunță că valoarea investiției pentru proiectul de eficientizare energetică a instituției de educație timpurie Nr. 7 se ridică la 1 milion de lei. „Proiectul a inclus lucrări de consolidare a structurii clădirii, izolarea termică a fațadelor și aplicarea finisajelor exterioare. Urmează instalarea sistemelor de scurgere și drenaj pentru apă, atît pe verticală, cît și pe orizontală, la acoperiș,” a adăugat edilul.

Astfel, în urma reabilitărilor termice, consumul de energie al instituției poate fi redus cu pînă la 40%.

„Lucrările se apropie de final, iar în cel mai scurt timp, încă o instituție de învățămînt din sectorul Centru se va alinia standardelor europene, își va îmbunătăți aspectul și, odată cu aceasta, competitivitatea în rîndul unităților educaționale timpurii din municipiul Chișinău”, a conchis Ion Ceban.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав