X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Scandalul de la Spitalul Municipal Gheorghe Paladi: Ce spun medicii

23 aug. 2023,, 15:08   Capitala
4871 0

Un grup de medici de la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău cere demisia directoarei interimare, pusă acum nouă luni în această funcție de Primăria Chișinău.

Luminița Mihalcean este acuzată de colegii ei că nu are competențe manageriale, admite încălcări în procesul de achiziții publice, încălcări ale disciplinei și a regimului de muncă, transmite Știri.md.

Medicii se plîng că sînt presați să demisioneze sau sînt transferați în alte subdiviziuni ale spitalului, fără să li se ceară părerea.

Medicii susțin că edilul Capitalei, Ion Ceban, le-ar fi pis să intervină, dar primăria evită să vorbească despre asta pînă la finalizarea anchetei de serviciu care trebuia să fie deja finalizată.

„Noi sîntem dușmani în vizorul ei, dar noi nu sîntem dușmani pentru ea. Locul acesta trebuie să fie ocupat de o persoană care are abilități de comunicare, conducere și, în primul rînd, manageriale. Noi l-am propus în calitate de director interimar pe perioada pînă la concursul pe care îl va face Ministerul Sănătății, pe Vasile Guzun”, spune Dorina Rotaru, șefa departamentului neonatal-pediatric al IMSP SCM „Gheorghe Paladi”.


urtătoarea de cuvînt a Primăriei, Natalia Ixari a declarat că instituția se va expune la acest subiect doar după ce se va finaliza ancheta de serviciu: „Nu putem vorbi despre ce spune unul sau altul. Ancheta de serviciu va analiza toate aspectele. Ancheta este în derulare, membrii anchetei se duc la fața locului și discută cu toți participanții care sînt vizați, ulterior vor veni cu un raport”.

Angajații spitalului mai spun că directoarea interimară nu își exercită atribuțiile manageriale, ci mai mult consultă paciente și efectuează intervenții chirurgicale.

„În loc să își exercite atribuțiile de director, dumneaei practic se afla doar în maternitate”, spune Domnica Colța, jurista instituției.

1
0
2
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?