X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Rîulețul Durlești din sectorul Buiucani se trezeşte la viaţă: La ce etapă sînt lucrările (FOTO)

11 iul. 2020,, 15:00   Capitala
4694 1

După mai bine de 30 de ani, rîulețul Durlești din sectorul Buiucani al Capitalei se trezeşte la viaţă. Tone de gunoaie au fost scoase pînă acum, iar autoritățile municipale dau asigurări că, pînă la sfîrșitul verii, albia rîului va fi curățată în întregime.

Muncitorii lucrează acum pe o porţiune de peste jumătate de kilometru a rîului Durleşti de pe strada Ghioceilor, care ar fi cea mai problematică. În această zonă, de multe ori se produc inundaţii. Conform proiectului, albia rîului a fost extinsă și adîncită pînă la doi metri, notează publika.md.

Lucrările sînt finalizate doar în proporție de 70 la sută.

Localnicii speră că vor scăpa în sfîrșit de inundaţii şi de mirosul neplăcut.

Primarul Ion Ceban a fost în inspecţie să vadă cum decurg lucrările.


"Ceea ce este regretabil, este masivul de gunoi care vine pe această porțiune. Tone au fost extrase din această zonă. Acest lucru poate avea impact și asupra lacului Valea Morilor, care nu are altă soluție decît să primească această apă și această murdărie. Stimați locuitori, haideți să păstrăm curățenia!", a afirmat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Edilul mai spune că va fi făcută o expertiză pentru a vedea ce lucrări mai sînt necesare şi pentru identificarea sursei finanţării.

"Evident că ar fi foarte bine ca să fie și betonată albia rîului Durlești. Pentru acest sezon nu știm dacă avem suficiente resurse, vom vedea la rectificări, ca să putem menține aceste lucrări. După trei săptămîni de zile se va aduce pămînt suplimentar în această zonă și urmează să examinăm cum putem evolua", a menţionat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Pentru curăţarea albiei rîuleţului Durleşti Primăria a alocat circa trei milioane de lei, iar un milion de lei a fost acordat de agenții economici din zonă. Cursul de apă are peste doi kilometri, din orașul Durlești pînă în lacul Valea Morilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?