Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Reparația podului de pe str. Ismail se amînă

21 mai. 08:15   Capitala
5554 0

Reparația podului de pe strada Ismail se amînă din nou. Deși acesta a fost supus unei expertize, lucrările ar urmă să înceapă abia după finalizarea renovărilor de pe strada Mihai Viteazul, care timp de doi ani nu au ajuns nici la jumătate.

În tot acest timp, atît șoferii, cît și pietonii care merg prin acea zonă, spun că își pun viața în pericol și așteaptă ca acesta să fie reparat, notează Noi.md cu referire la tv8.

„În cele peste cinci decenii de cind a fost construit, podul de pe Strada Ismail nu a fost reparat capital niciodată. Deși periodic sînt făcute lucrări de renovare, fisurile și gropile au reapărut, iar șoferii, dar și pietonii care circulă prin această zona nu se mai simt în siguranță. Și, se pare, asta va mai dura ceva timp, deoarece autoritățile spun ca lucrările nu vor începe prea curînd”.

„ - Trebuia renovat mai demult, nu acum. De ani de zile este în starea asta, nu a fost deteriorat timp de o lună, este de ani de zile, nimeni nu trage atenție.
- Și totuși nu evitați să mergeți pe aici?
- Prin altă parte nu avem pe unde”.

„ - Nu încercați să evitați această zonă, este cel mai scurt drum.
- Vă este frică uneori?
- Da, puțin, îmi este frică și este vizibil că se poate ruina curînd”.


„Dacă era doar aici, cred că îmi era frică, dar așa cum peste tot este aceeași situație, mergem mai departe”.

Deși a fost efectuată o expertiză pentru a stabili starea tehnică a podului, dar și proiectarea reparației acestuia, lucrările nu vor începe prea curînd. Potrivit șefului Direcției Mobilitatea Urbană, Vitalie Mihalache, municipalitatea ar putea reveni la acest subiect doar după încheierea lucrărilor pe podul de pe strada Mihai Viteazul.

„Conform deciziei asumate de către experți a fost inițiat procesul de elaborare a proiectului de execuție pentru demararea lucrărilor de reparație capitală a podului Ismail. acest proiect urmează să fie prezentat pînă la finele anului curent și să nu uităm că o eventuală demarare a lucrărilor va fi posibilă doar după finalizarea reparației capitale care astăzi este în derulare pe podul Mihai Viteazul”.

Reconstrucția podului de pe strada Mihai Viteazul a început acum doi ani. Deși promiteau finalizarea lucrărilor pe prima bandă pînă în decembrie 2023, de atunci autoritățile municipale au decalat termenul de cîteva ori. Cel mai recent termen promis de funcționarii locali este iunie curent. În Chişinău sînt 20 de poduri construite încă în perioada sovietică. Majoritatea au nevoie de reparaţii.

0
1
1
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?