Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Primăria Chișinău: "Se fac presiuni asupra funcționarilor"

3 apr. 11:41   Capitala
2108 0

"Partidul de la guvernare este acuzat că, prin comenzile date structurilor de anchetă, face presiuni asupra funcționarilor Primăriei Chișinău, care, neargumentat, sînt hărțuiți cu inspecții, controale, citații și dosare". Este declarația primarului capitalei, Ion Ceban, notează Noi.md.

„Am sistematizat și analizat toată informația, prin toate subdiviziunile unde în ultima perioadă, dar chiar și la ziua de astăzi sîntem hărțuiți cu zeci de inspecții, controale, citații și dosare pornite.

Angajații sînt intimidați, puși să scrie depoziții, sînt abordați în privat și li se dă de înțeles că vor termina rău. În zeci de astfel de procese sînt implicați reprezentanții din conducerea primăriei dar și șefii de subdiviziuni”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că își dă seama de unde vin aceste presiuni.

„Angajații Primăriei în loc să se ocupe de problemele orașului, zilnic scriu și oferă explicații, se prezintă la tot felul de inspectori din diverse instituții pentru a prezenta informații. Acestea sînt venite de la deputații PAS și consilierii PAS și tot felul de exponenți PAS”, a precizat Ion Ceban.


Cotactat de Noi.md pentru o reacție, deputatul PAS, Radu Marian, a spus că aude prima dată despre astfel de acuzații. "Nu sînt la curent, dar, probabil, cel care îi hărțuiește pe funcționarii Primăriei este însuși edilul, care îi obligă să se implice în activitatea de partid".

Totodată, reprezentanții Serviciului de presă al Procuraturii Generale au răspuns redacției noastre că nu comentează aceste afirmații ale primarului Ion Ceban.

1
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?