Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Primăria capitalei: Benzi pentru transportul public vor apărea și pe alte străzi

17 mai. 12:45   Capitala
2999 0

Primăria capitalei informează că sînt în curs de examinare alte străzi și bulevarde pentru implementarea benzilor dedicate transportului public, notează Noi.md.

În 4 ani de la aplicarea benzilor dedicate autobuzelor și troleibuzelor, au fost create 24 de km de benzi unice pentru transportul public.

Potrivit Primăriei capitalei, în timp, s-a văzut eficiența acestora, datorită benzilor de circulație s-a redus timpul de așteptare și timpul de călătorie a mijloacelor de transport.

"Mai mult, întreprinderile municipale au mai puține curse pierdute, fiindcă nu sînt blocate autobuzele și troleibuzele în ambuteiaje. Oamenii au început să ofere prioritate călătoriile în comun pentru că au devenit mai rapide.

Benzile unice pentru transportul public pot deveni un sistem de tranzit rapid pe arterele principale din Chișinău. În prezent, 9 străzi au marcaje „BUS”, precizează Primăria.


Menționăm că, pe aceste porțiuni de drum este permisă circulația pentru troleibuze, autobuze, microbuze de rută, biciclete, trotinete și autospeciale de urgență.

7
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?