Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Primăria a cumpărat teste rapide Covid pentru instituțiile de învățămînt

1 noi. 2021,, 10:30   Capitala
3706 0

Boris Gîlcă a anunțat în cadrul ședinței septamanale a Primăriei, că în baza unei licitații publice au fost cumpărate teste rapide pentru instituțiile de învățămînt din capitală.

Boris Gîlcă, șef interimar al direcției generale asistență socială și sănătate: "Testele care au fost cumpărate în baza licitației publice, urmează să ajungă în circa 2 săptămîni. Imediat vor fi distribuite pentru testare în instituțiile de învățămînt. Fiecare instituție de învățămînt trebuie să fie responsabilă de testatrea profesorilor. Testarea se va face gratuit, iar teste vor fi suficiente."

Ion Ceban anunță că în continuare, în Chișinău este cea mai complicată situație epidimiologică, cu cei mai mulți pacienți, cele mai complicate cazuri și cea mai mare aglomerare de locuri. La ziua de astăzi sînt mobilizate 1708 paturi Covid și 79 paturi de terapie intensivă pentru pacienții din Chișînău și republica. Peste 3700 de pacienți infectați cu Covid se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Andrei Pavaloi, șef interimar al direcției generale de educație: "În ultima săptămîna 86 de elevi au fost testați pozitiv. Numărul total de elevi aflați în izolare este de 2318 elev. La fel 21 de cadre didactiice au testate pozitiv."

Alte 653 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova. 1104 persoane au fost vindecate.


În total, 315929 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, va anunțăm despre înregistrarea altor 38 de decese.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?