Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Precizările autorităților după ce o creangă a căzut peste un copil de 2 ani

14 mai. 14:29   Capitala
4764

Primăria capitalei vine cu unele precizări, după ce astăzi o creangă a unui copac din Parcul Alunelul din Chișinău s-a rupt și a căzut peste un cărucior înc are se afla un copil de doi ani.

”Pentru Parcul Alunelul, Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și au dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, au refuzat. În urma cazului tragic de astăzi, când un copac s-a rupt și a căzut traumând un copil, Primăria Chișinău este alături de familia și se implică pentru a ajuta. Echipa primăriei, pretorii, consilierii și persoanele de la spații verzi s-au mobilizat operativ în acest caz. Informăm, Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu. Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni. Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz”, se arată într-un comunicat emis presei.

Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав