Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Piața imobiliară din Chișinău - cine cumpără apartamente noi

29 dec. 2021,, 11:30   Capitala
3392 1

Cum poate fi explicat faptul că în Moldova există cerere pentru apartamente noi chiar dacă moldovenii pleacă în masă peste hotare.

În pofida depopulării țării și a plecării în masă a moldovenilor peste hotare, în continuare există cerere pentru apartamentele din Chișinău, oamenii cumpără imobile chiar dacă prețurile sînt pipărate. De ce se întîmplă acest lucru – asta a explicat, în studioul Sputnik Moldova, expertul în domeniul imobiliar Ilia Dopivnik, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Potrivit interlocutorului, Chișinăul se extinde.

"Capitala se schimbă, orașul devine mai frumos: parcurile sînt amenajate, iar drumurile sînt reparate. De ce orașul a început să se mărească anume la periferii? Pentru că nu se mai permit construcții în centrul Capitalei, care și așa este destul de aglomerat", a spus Sopivnik.

După cum a menționat expertul, populația Chișinăului crește.


Erau 700 de mii, dar iată că deja sînt 800 de mii și în curînd vom avea un milion. . Acest lucru este unul normal. Dacă într-un oraș infrastructura este mereu în dezvoltare, atunci, cu siguranță, îți dorești să locuiești acolo, iar din acest motiv, desigur, Chișinăul se lărgește", susține Ilia Sopivnik.

Expertul a atras atenția și asupra faptului că 80 la sută din tranzacțiile imobiliare din Moldova au loc în Capitală.

"Pe lîngă cei care își vînd locuințele și pleacă peste hotare, sînt și acei care vin din regiuni în Chișinău pentru a locui", a conchis expertul imobiliar.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?