Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Pe teritoriul unei grădinițe din Chișinău a fost construit un bloc nou

20 feb. 16:42   Capitala
1782 0

Un bloc nou a fost construit pe teritoriul Grădiniței-creșă nr. 125 „Romanița” de pe strada Ialoveni din cartierul Telecentru, anunță Noi.md

Este vorba despre un nou proiect realizat de municipalitate, care a costat 9,3 milioane lei şi a prevăzut construcția unei anexe pentru încă 2 grupe și reconstrucția capitală a unei alte grupe de copii, anunță primarul capitalei Ion Ceban.

"În Grădinița-creșă nr.125, în ultimii ani, Primăria Chişinău a investit peste 14 mil. 446 de mii de lei. S-au renovat blocul alimentar, spălătoria, sala muzicală, toate blocurile sanitare, coridoarele, cinci pavilioane au fost reparate, iar 3 au fost construite din temelie. Menţionez că grădiniţa nu a mai fost reparată de peste 50 de ani", menționează Ceban.

Noul bloc este eficientizat energetic, securizat și adaptat necesităților beneficiarilor. De asemenea, grupele sunt dotate complet cu mobilier și diverse utilități.

La fel, în zona unde se află grădinița au fost reabilitate mai multe curți de bloc cu amenajarea zonei verzi, a carosabilului, parcărilor, instalarea mobilierului.


În preajmă a fost amenajat și un spațiu cu mai multe terenuri de sport multifuncționale și terenuri de joacă.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?