Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Pavaloi revine la Direcția Educație Chișinău

29 feb. 14:34   Capitala
2429 0

Andrei Pavaloi a revenit la Direcția generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău, în calitate de director adjunct.

Informați a fost confirmată de Pavaloi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), anunță Noi.md

În debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, din 29 februarie curent, președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, a menționat că numirea s-ar fi întîmplat în urma unui concurs care s-ar fi petrecut timp de o săptămînă.

De cealaltă parte, Andrei Pavaloi a declarat că ceea ce spune Zinaida Popa este absolut greșit, menionînd că numirea a avut loc urmare a desfășurării unui concurs, despre care a aflat de pe platforma Primăriei, publicat pe 12 ianuarie.

„Doamna Popa urmează să se informeze și să nu facă populism. Concursul s-a desfășurat în condițiile legii și cu respectarea tuturor normelor”.


Amintim, la începutul lunii septembrie 2023, ministrul Educației a demis mai mulți șefi ai Direcțiilor raionale de Educație.

Din totalul celor 35 de șefi în Direcțiile Educație din raioanele și municipiile țării, doar zece își vor păstra funcțiile. Restul 25 au fost sau urmează să fie concediați, după ce au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Educației propuse de PAS, care prevede că șefilor direcțiilor educație, care nu au fost numiți conform Codului Educației, li se va înceta de drept mandatul.

Șeful Direcției Educație a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, se numără printre șefii demiși. Pavaloi a spus că își va apăra funcția, considerînd că a fost numit legal.

0
1
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?