X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Patru companii internaționale sînt interesate de modernizarea gunoiștii de la Ciocana

1 mar. 16:30   Capitala
2763 0

Patru companii internaționale și-au depus dosarele de participare la o licitație organizată pentru modernizarea depozitului de deșeuri de la Ciocana.

Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău, 29 februarie a fost ultima zi în care participanții au putut să depună dosarele, transmite Noi.md.

Acestea au fost organizate pe platforma electronică de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, iar participanții sînt din Grecia, Turcia, Franța, Azerbaidjan, Elveția și Slovenia.

Totodată, pentru supravegherea tehnică a lucrărilor, au fost depuse trei oferte de la companii din Letonia, Turcia, România și Spania, precum și din R. Moldova, iar în ambele cazuri, documentația de licitație a fost accesată de peste 100 de companii din țară și de peste hotare.

„În continuare, în conformitate cu termenii stabiliți în documentația de licitație și în corespundere cu procedurile BERD, se va desfășura evaluarea ofertelor, iar companiile cîștigătoare vor fi anunțate în termenii stabiliți”, se arată în anunțul Primăriei Chișinău.


Licitația de modernizare a depozitului de deșeuri de la Ciocana prevede:

Lot I: Proiectare și Construcție (Design and Build) lucrări de recultivare și închidere a gunoiștii de la Ciocana, inclusiv instalarea sistemelor de colectare a gazelor de depozit și a levigatului;

Lot II: Proiectarea și construcția unei noi stației de transfer Ciocana, proiectarea și construcția instalației de colectare și sortare separată a deșeurilor reciclabile.

Licitația publică, privind recultivarea și închiderea gunoiștii de la Ciocana a fost lansată la sfîrșitul lunii mai 2023.

Licitația respectivă este prima și unica de acest fel atît în municipiul Chișinău, cît și în toată Republica Moldova. Aceasta face parte din proiectul „Deșeuri Solide Chișinău” și este finanțată de către Primăria municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).

3
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?