X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

O expoziție de mărțișoare a fost inaugurată la un muzeu din capitală

29 feb. 17:35   Capitala
1791 0

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată astăzi o expoziție de mărțișoare cu genericul „Mărțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanității”.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Vicol, a menționat că în cadrul expoziției au fost prezentate mărțișoare din patrimoniul muzeal, confecţionate de către grupuri de copii, elevi și meşteri populari, însoțite de informații relevante privind Practicile asociate zilei de 1 martie. „Expoziţia urmărește un scop bine determinat: cel de a marca sosirea primăverii şi de a transmite mesajul unei comuniuni spirituale dintre om şi natura înconjurătoare”, a mai spus Petru Vicol, transmite Moldpres.

img24001496

Potrivit sursei citate, vizitatorii vor avea posibilitatea să ia cunoştinţă de varietatea şi frumuseţea acestor obiecte, de iscusinţa creatorilor, care respectă tradiţia de confecţionare a mărțișoarelor. Inclus de către UNESCO în patrimoniul cultural imaterial al umanității, mărțișorul este considerat a fi un vestitor al primăverii, un semn al dragostei, aprecierii sau prieteniei, o bucurie pentru cei ce primesc în dar această amuletă și, nu în ultimul rînd, o sursă de inspirație pentru creatori și meșteri populari.

img24001496


Vernisarea expoziției a fost însoțită de un program artistic, dedicat sărbătorilor de primăvară, în cadrul căruia au evoluat tineri interpreți de la Centrul Educației Estetice „Lăstărel” Ansamblul folcloric „Dumbrăvița”, conducătoare Marina Dumbrăveanu, acompaniator Victor Dumbrăveanu și Ansamblul de fluierari, conducător Nicolae Levința.

Expoziția va fi deschisă pînă la 22 aprilie.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?