Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Nici inspiră frică nici camerele, nici amenzile: ce se întîmplă pe șoselele Capitalei în privința regulilor de circulație?

22 oct. 2023,, 05:00   Capitala
4760 0

"Suprasarcina" a-la Chișinău e în plină desfășurare: potrivit Poliției Rutiere, peste 2000 de șoferi au încălcat regulile de circulație doar la sfîrșitul săptămînii trecute. Noi.md a înregistrat pe video mai multe cazuri care reprezintă un pericol pe șosele.

Cele mai frecvente încălcări ale regulilor de circulație au fost:
Ieșirea și depășirea pe contrasens.

  • Trecerea peste o linie dublă continuă.
  • Ignorarea indicatoarelor rutiere.
  • Trecerea la semnalul roșu al semaforului.

Reamintim că deputații propun înăsprirea pedepselor, completînd Codul de procedură penală cu o prevedere conform căreia șoferii găsiți în stare de ebrietate la volan de două sau mai multe ori în decurs de un an, vor fi lipsiți de dreptul de a plăti jumătate din suma pentru încălcare, iar termenul de închisoare pentru șoferii beți care au comis accidente care au cauzat vătămarea gravă a sănătății sau moartea unei persoane, va fi majorat la 15 ani.

De asemenea, ofițerii de poliție vor putea de acum înainte să efectueze teste antidrog cu ajutorul unor mijloace tehnice calibrate, folosind o procedură similară cu cea a testelor de alcoolemie.


Potrivit statisticilor, în 2022 din vina șoferilor în stare de ebrietate au avut loc 299 de accidente rutiere în care 24 de persoane și-au pierdut viața și 143 au suferit diverse leziuni.

Selecții similare cu Drum Boom pot fi vizualizate AICI

4
1
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?