X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Mai multe persoane au fost salvate de la înec în municipiul Chișinău

7 aug. 2023,, 11:00   Capitala
2006 0

În după-amiaza zilei de 06 august salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău au intervenit în 5 cazuri pentru a salva persoanele, care riscau să se înece în bazinele acvatice din capitală.

Două cazuri au fost înregistrate în parcul „La Izvor”, către orele 16:20 și 16:40. Aici, salvamarii Stației de salvare Nr.2 au salvat doi bărbați în vîrstă de 43 și 29 de ani, care fiind în stare de ebrietate au intrat în apă să înoate, notează Noi.md.

Alte două cazuri similare au avut loc în seara zilei de ieri în parcul „Valea Morilor” din capitală. Aici, doi bărbați cu vîrstele de 24 și 36 de ani, riscau să se înece în lac, nerespectînd regulile de siguranță pe apă.

Ultimul caz, a fost raportat de salvamarii Stației de salvare Nr.5 din parcul „Valea Trandafirilor”. Aici, un minor de 17 ani a fost salvat de la înec în timpul scăldatului. Băiatul a fost scos din apă în stare inconștientă.

La fața locului, salvamarii au efectuate manevrele de resuscitare, după ce minorul și-a revenit. Ulterior acesta a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri necesare.


IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul înecului în stare de ebrietate, în deosebi, pe timp de caniculă. Totodată, salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și dotate cu stații de salvare, respectînd nomele de siguranță în timpul înotului și aflării pe plaja bazinelor acvatice.

În situații de risc cetățenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?