X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Locatarii unei clădiri din Chișinău, cuprinși de teamă

9 iul. 14:45   Capitala
9723 1

Pericol pentru viață, într-o clădire din Chișinău, construită încă în 1955. Locatarii celor opt apartamente sînt cuprinși de frică, după ce a căzut o bucată din tavan, care a avariat întreg etajul. Incidentul a avut loc sîmbătă.

Oamenii au apelat la autoritățile locale, pentru a găsi soluția. Aceasta va fi anunțată după efectuarea expertizei, transmite jurnal.md.

Familia Iorga stă în această casă mai bine de 20 de ani. Bucata de tavan a căzut în camera în care se afla o femeie țintuită la pat.

INGA IORGA, locatara: "Noi eram la bucătărie, sîmbătă, în jurul orei 14:00. Eu am auzit un zgomot puternic. Am crezut că mama a scăpat ceva jos. Am venit aici pînă la ușă, văd că ea nimic nu a scăpat, dar au început să cadă plite de beton peste noi. Iar peste mama a căzut o bucată de gipscarton. Am început să chem la ajutor, pentru că am crezut că a murit."

Mama Ingăi a fost internată. Medicii spun că peste trei zile trebuie externată, dar Inga zice că femeia nu are unde veni.


INGA IORGA, locatara: "Au venit vecinii, au scos-o pe mama. Apoi am chemat ambulanța, pompierii, salvatorii. Au venit de la Pretura Buiucani. Au spus că luni vor face expertiza. Cei de la expertiză nu au venit. Nouă ne-au spus să nu atingem nimic, pentru că va fi expertiza, dar au venit luni, de dimineață, au luat tot gunoiul și... au plecat."

Locatarii mai spun că blocul e vechi și intră în pămînt la propriu... Oamenilor le este frică.

Potrivit pretorului adjunct al sectorului Buiucani, Pavel Movilă, expertiza trebuie făcută de un specialist licențiat.

PAVEL MOVILĂ, pretor adjunct Buiucani: "În urma vizitei la fața locului împreună cu Direcția Locativ Comunală și gestionarul fondului locativ a fost luată decizia că în cursul zilei de mîine, Direcția va contracta un expert care va ieși la fața locului și va da o expertiză în vederea exploatării blocurilor date, sau măsurilor care sînt necesare în vederea aducerii blocurilor date la o stare de exploatare bună."

GHENADIE DUBIȚĂ, șef-adjunct, Direcția generală-locativ comunală: "Ceea ce am văzut noi este că au cedat aceste construcții de lemn, construite în secolul trecut. Termenul de exploatare a acestei construcții este unul limitat și iată din cauza uzurii fizice a acestor elemente, sînt niște bîrne de lemn cu elemente de lemn de fixare cu mortar de var și respectiv din cauza vechimii aceste au cedat."

Autoritățile urmează să anunțe Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică pentru a spune clar, dacă blocul respectiv poate fi exploatat în continuare.

0
1
0
16
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав