COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7908
Criza energetică stiri: 524

La Izvor – Declarație: Primarul general interimar și-a depășit atribuțiile

26 iul. 2019,, 14:00   Societate
3229 0

Fostul primar general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și-a depășit atribuțiile atunci cînd a emis dispoziția privind construcția în parcuri a 8 WC.

Opinia aparține consilierului municipal independent Vasile Chirtoca, relatează Noi.md.

El a menționat că astfel de dispoziții au fost emise de primarul general interimar cu depășirea atribuțiilor, deoarece orice obiect în oraș și, cu atît mai mult, în parc, poate fi construit doar în baza unei hotărîri a Consiliului Municipal, precum și a certificatului de urbanism eliberat de arhitectorul șef al Chișinăului și proiectului elaborat în baza actelor menționate.

În opinia consilierului municipal, în plus, în parcul „La izvor” a fost ales un loc foarte nereușit pentru o astfel de construcție, deoarece ea trebuie să fie neobservată și să se încadreze în relieful acestui parc. În acest context, Vasile Chirtoca a adresat actualului primar general interimar o sesizare în acest sens.

Dispoziția privind construcția a opt WC în capitală a fost semnată de fostul primar general interimar al capitalei Ruslan Codreanu la 31 mai. Veceurile publice urmează să fie construite în următoarele parcuri: La izvor – 2; Rîșcani – 2; Valea Morilor – 2; Valea Trandafirilor – 1 (încă 2 se construiesc în prezent); Alunelul – 1.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X