Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

În capitală, numărul cazurilor de infecții virale respiratorii acute este în continuă creștere

29 ian. 17:45   Capitala
2040 0

În municipiul Chișinău, numărul cazurilor de infecții virale respiratorii acute au crescut cu peste 12 la sută în ultima săptămînă. Informațiile au fost prezentate astăzi de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința operativă a serviciilor capitalei.

Potrivit sursei citate, a crescut și numărul cazurilor confirmate de gripă. „Cazurile de infecții respiratorii și cele de gripă sînt de gravitate ușoară și medie. Îndemnăm persoanele ca la apariția simptomelor să se adreseze imediat la medic. Virusul gripal este unul agresiv și poate cauza complicații grave”, a spus Vladimir Bolocan, transmite moldpres.

Totodată, săptămîna trecută, s-a înregistrat o scădere a cazurilor Covid – 19, în special la copii și femei gravide.

În ultima săptămînă, la primirile de urgență s-au înregistrat 3 039 de adresări, cu 54 mai mult față de săptămîna anterioară. Cele mai multe adresări au vizat traumele la copii. În acest context, autoritățile locale au îndemnat părinții să fie precauți și să nu-i lase fără supraveghere pe cei mici. La fel, părinți au fost rugați să interzică copiilor plimbările pe gheața lacurilor, pentru a evita cazurile de prăbușire sub apă, avînd în vedere fluctuațiile de temperaturi și gheața fragilă.

De asemenea, autoritățile au atenționat că în țară se înregistrează cazuri de rujeolă. În acest context, părinții sînt îndemnați să vaccineze copiii.


3
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?