X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Deversări ilegale de ape uzate, documentate de "Apă-Canal Chișinău"

16 feb. 18:54   Capitala
1251 0

Angajații S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” au fixat ca obiectiv major identificarea agenților economici și persoanelor fizice care deversează ilegal în rețeaua publică de canalizare ape uzate, în lipsa permisului emis de operator.

În context au fost inițiate mai multe controale și verificări în teren a auto - vidanjelor, în sectoarele și suburbiile municipiului Chișinău fiind verificate și monitorizate peste 30 de vidanje, notează Noi.md.

Ca rezultat au fost depistate 3 auto – vidanje care activau ilegal, deversînd ape uzate pe străzile Mesager și Transnistriei din Chișinău.

Pentru neregulile înregistrare persoanele vor achita amenzi (de la 120 la 180 de unități convenționale aplicate persoanelor juridice, de la 6000 pînă 9000 lei).

"În primele două cazuri vorbim despre deversarea apelor uzate în sectorul Buiucani, în lipsa permisului necesar conform legislației, de către angajații unei companii private. Cel de-al treilea caz deversarea ilegală a apelor uzate a avut loc în sectorul Ciocana.

Pentru contracararea fenomenului deversărilor neautorizate și eventuale abuzuri cu rea intenție din partea unor agenți economici, Operatorul va intensifica activitatea în domeniu dat împreună cu alte autorități competente ale statului", preicează primăria capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?