Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Demisia lui Chirtoacă este parte a unui plan - declarație

17 feb. 2018,, 11:46   Capitala
6744 2

Demisia primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, de a renunța la mandat a fost una neașteptată.

Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Juristul Serghei Mișin susține că nimeni nu s-a așteptat la anunțul de demisie din funcție a primarului general suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. În opinia lui, Dorin Chirtoacă a renunțat la fotoliul din Primărie pentru a încerca să lupte pentru un fotoliu în Parlamentul Republicii Moldova. „Eu cred că Dorin Chirtoacă a fost impus de circumstanțe să părăsească funcția”, spune Serghei Mișin.

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că trebuie făcută o legtură între demisia primarului de Chișinău cu demisia primarului orașului Bălți. În opinia lui, liberalii au renunțat la ceea ce îi lega de democrați și au susținut inițiativa lui Renato Usatîi pentru a crea în 2018 o situație politică absolut imprevizibilă. Corneliu Ciurea nu exclude o înțelegere între Partidul Politic Partidul Nostru și Partidul Liberal. „Se conturează așa o situație cînd aceste două forțe politice, pentru a obține anumite șanse electorale, creează o anumită imprevizibilitate pentru a încerca să se salveze”, spune Corneliu Ciurea.

Jurnalistul Alexandru Stahurschii consideră că demisia lui Dorin Chirtoacă nu este întîmplătoare și este parte a unui plan. La urmtoarele alegeri locale se urmărește scopul ca funcțiile de primar atît la Chișinu, cît și la Bălți, să fie ocupate de persoane loiale partidului de guvernămînt. „Pentru că alegerile parlamentare sînt foarte importante și trebuie să existe oameni loiali, care vor contribui la victoria partidului-lider la alegerile parlamentare”, susține Alexandru Stahurschii.


Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest faț de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar și împotriva sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?