X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Cum a decurs protestul de astăzi al fermierilor

20 sep. 2022,, 17:44   Capitala
2862 0

La 20 septembrie 2022 Asociația Forța Fermierilor a organizat un protest regional de avertizare cu tehnica agricolă în 15 locuri , la care au participat sumar circa 1000 de persoane din 20 de raioane, peste 250 de unități de tehnică agricolă și aproximativ 100 de automobile.

Remarcăm că la manifestații de azi au participat și un grup de pomicultori din raioanele Briceni și Edineț, care nu sînt deocamdată membrii organizației noastre.

Protestul a fost unu pașnic, cu revendicări exclusiv economice, marea majoritatea dintre care pot fi implementate imediat fără afectarea bugetului de stat.. Nu a fost blocat nici un traseu de circulație rutieră. Fermierii nu au permis forțelor politice măcar să încerce să folosească evenimentul în scopuri meschine.

Totodată, agricultorii cer respectul față de ramură, profund afectată concomitent de secetă, embargou politic, scumpiri exorbitante ale resurselor necesare producerii agricole și prețurilor derizorii la materia primă agricolă. Solicităm executarea promisiunilor ministrului agriculturii în privința măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli afectați și nu putem tolera refuzul doamnei prim-ministrei de a dialoga cu reprezentanții ramurii strategice ale economiei naționale.

La toate întrunirile de azi, fermierii au insistat că dacă semnalul nostru nu va fi auzit, noi ne rezervăm dreptul să continuăm proteste deja cu tehnica agricolă în mișcare, inclusiv cu deplasarea la capitală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?