Preşedintele stiri: 3022

Cîte apartamente au avut de suferit de pe urma incendiului de la Buiucani

24 oct. 11:57   Capitala
1974 0

După ce ieri, o mansardă din sectorul Buiucani al capitalei a fost mistuită de un incendiu devastator, astăzi edilul capitalei, Ion Ceban a spus că situația este una dramatică, dat fiind faptul că circa 20 de apartamente au avut de suferit din cauza intemperiei.

Într-un video, publicat pe pagina de facebook, edilul menționează că va cere ajutorul atît a companiilor de construcție, cît și a omenilor de rînd ca să vină cu un suport financiar pentru reconstructia mansardei.

”Astăzi am fost la locul incendiului și împreună cu specialiștii am trecut prin apartamente. Urmează experții să estimeze pagubele și să putem interveni cât mai repede. Oamenii care au avut nevoie de cazare au fost repartizați prin căminele puse la dispoziție. Precizez că Primăria de mult a stopat eliberarea actelor permisive pentru construcția mansardelor”, a scris edilul.

Potrivit edilului au avut de suferit nu doar apartamentele de la mansardă, dar și cele în care s-a scurs apa.

”Astăzi am rugat echipele de pompieri să ne asigure că nu mai avem riscuri și să verifice și celelalte elemente care ar putea produce o zonă de risc. Am rugat pretura să mobilizeze toate forțele, am discutat cu colegii din alte sectoare să mobilizeze forțele pe care le au în ajutorul Buiucaniului. Cred că în cîteva zile vom face regulă aici, voi veni la CMC sau la fondul de rezervă dacă ne ajung bani acolo să vedem cum putem compensa. Fac apel către toți constructorii să vină să ajute, cred că ar fi un gest bun să se mobilizeze resursele. Am putea rezolva întrebarea pînă în iarnă. Cred că vom lansa și un cont deschis pentru ca oamenii care vor să ajute într-un fel sau altul să poate contribui și ei”, a spus Ceban.


Totodată acesta a menționat că sinistrații sînt cazați în cămine, la fel li s-a porpus și opțiunea de hotel însă aceasta este una temporară. Autoritățile municipale urmează să găsească o ieșire din situația creată pe termen lung.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X