X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău

18 ian. 2022,, 13:15   Capitala
3691 0

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheazma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, S. A. ,, Apă-Canal Chișinău” să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea. Conform unui grafic stabilit, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va livra gratuit de Bobotează circa 100 tone de apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.

Astfel, pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, furnizorul de apă va livra circa 50 tone de apă parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin, și Parohiei cu hramul ,, Tuturor Sfinților romîni” din bd. Decebal, 93, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Între orele 9.00-17.00, cîte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,, Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, Parohiei ,,VoievodȘtefan cel Mare și Sfînt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și Mănăstirii ,,Sf. Andrei din or. Durlești din str. N. Dimo, 100.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.


Păstrată bine închisă, Agheasma Mare rămîne curată și limpede timp de mai mulți ani. Este una dintre marele minuni, care se săvîrșesc an de an sub ochii noștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?