X 
Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

Ciobanu, despre tragedia de la aeroport: Într-o țară normală, acest lucru ar fi dus la la demisii

2 oct. 2023,, 08:13   Capitala
2688 0

Șeful Inspectoratului Principal al Poliției de frontieră, Rosian Vasiloi, a intentat recent un proces împotriva Ministerului Afacerilor Interne, exprimÎndu-și dezacordul față de mustrarea aspră care i-a fost anunțată în urma rezultatelor anchetei tragediei de pe Aeroportul Chișinău.

Victor Ciobanu a declarat la emisiunea "Твой голос" că în țările democratice civilizate așa ceva nu s-ar fi întîmplat, relatează nordnews.md

"După cele întâmplate la aeroport, toți oamenii normali și respectabili se așteptau la demisia voluntară a șefului Poliției de frontieră. Așa s-ar întîmpla în orice țară normală, la care arătăm tot timpul cînd vorbim. Acolo unde există o democrație dezvoltată, unde orice scandal, chiar și orice semitonuri care apar în presă, duc la demisia oficialilor din țara noastră, acesta nu este un scandal, ci o tragedie cu uciderea oamenilor. Evident, domnul Vasiloi, așa cum se numește în moldovenească, are "tupeu". Obrăznicie. Aroganța este cuvîntul, așa cum a spus Dovlatov, pe care nici Nabokov nu l-a putut traduce în engleză", crede politologul.

Reamintim că pe 30 iunie, un pasager care zbura din Istanbul a împușcat doi oameni ai legii pe Aeroportul Chișinău. Ucigașul era cetățean al Tadjikistanului, de unde a scăpat, ascunzîndu-se de justiție. I s-a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, după care a luat un pistol de la unul dintre angajați și a deschis focul, în urma căruia au fost uciși polițistul de frontieră, Serghei Muntean și inspectorul de securitate aeroportuară Igor Ciofu.

15
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?