X 
Cutremure stiri: 502

Cincisprezece apartamente au fost salvate de pompieri în urma misiunii complexe de lichidare a incendiului

30 sep. 17:15   Capitala
1 ore in urma 701 0

În urma intervenției complexe realizate în seara zilei de 29 septembrie într-un bloc de locuit din capitală, angajații IGSU au salvat 15 apartamente, care riscau să fie supuse arderii.

Totodată, datorită intervenției operative a salvatorilor, 36 de persoane au fost evacuate din zona de risc, fiind preîntîmpinată o tragedie, astfel nimeni nu a avut de suferit.

În urma lichidării incendiului către ora 21:29, la fața locului și-a demarat activitatea Laboratorului Experimental Antiincendiar al IGSU, care conform competenței a înaintat cauza cea mai probabilă a izbucnirii incendiului. Potrivit specialiștilor, arderea ar fi izbucnit în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la executarea lucrărilor cu focul în procesul de hidroizolare.

În urma rezultatelor investigațiilor s-a constatat că pe acoperișul blocului s-au efectuat lucrări de hidroizolare a mansardei cu utilizarea arzătorului conectat la o butelie de gaz de tip propan-butan.

Din cauza incendiului au fost distruse elementele constructive ale acoperișului mansardei din 6 apartamente cu suprafața totală de circa 150 m2.


În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare și să nu recurgă la serviciile persoanelor și companiilor neautorizate, care prestează servicii de hidroizolare și construcție. Lipsa responsabilității în vederea respectării regulilor de siguranță, dar și lipsa autorizației în prestarea acestor servicii, poate duce la izbucnirea incendiilor de proporții și la producerea altor situații de urgență.

Amintim că, incendiul a izbucnit în seara zilei de 29 septembrie pe acoperișului unei mansarde a blocului de locuit cu 6 nivele. Pentru lichidarea flăcărilor au fost antrenate forțe și mijloace conform nivelului sporit de intervenție, în componență a 8 echipe de pompieri și salvatori cu un număr de 50 de angajați IGSU.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав